Mengenali Vonad Sdn Bhd Ummi :)

Matlamat utama ummi ialah untuk menyediakan latihan profesional dalam bidang asuhan awal kanak-kanak.

Vonad (Malaysia) Sdn. Bhd. telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan daripada 3 Jabatan Kerajaan :

1. Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia

2. Perbendaharaan Malaysia di bawah Tajuk Pembekal Tenaga Pengajar (Rujukan : 357-02133121)

3. Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia (Rujukan : Kod Pusat IB0099)

Team ummi adalah terdiri dari 18 orang tenaga pengajar dalam bidang asuhan kanak-kanak khususnya untuk TASKA. Mereka adalah individu profesional yang sangat berpengalaman( ada yang melebihi 20 tahun) terlibat dalam asuhan kanak-kanak samada sebagai pengusaha TASKA, penceramah/jurulatih atau sebagai pengasuh di TASKA.

Setiap TASKA adalah tertakluk di bawah Akta TASKA tahun 1984 dan wajib mempunyai kelulusan lesen daripada JKMM. Untuk mendapatkan lesen, setiap TASKA hendaklah mempunyai pengasuh yang terlatih dalam bidang asas asuhan kanak-kanak. Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak ummi dihadiri oleh ramai pengusaha, pengurus dan kakitangan serta pengasuh TASKA yang sedang beroperasi dan yang baru hendak ditubuhkan. Kursus ummi ini juga ramai dihadiri oleh orang-orang yang masih bekerja dan berminat untuk memiliki/menguruskan taska.

Sehingga tahun 2011, Vonad sudah menganjur sebanyak 30 kali Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) yang melibatkan peserta melebihi 1000 orang yang terdiri daripada pengusaha, penyelia dan pengasuh taska serta ibu-ibu yang berminat mempelajari ilmu dan konsep perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila emelkan kepada asuhanwithummi@gmail.com. Ummi cukup gembira untuk menjawabnya :)

Rabu, November 07, 2012

Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) ke - 52
Pada bulan November 2012, cukuplah sebanyak  52 kali kursus KAAK berjalan di No 5A, Jalan Hentian 3,  Hentian Bas Kajang, Off Jalan Reko, 43000 Kajang, Selangor. Ummi sibuk mengendalikan kursus ini untuk semua peserta yang datang dari pelbagai taska dan negeri. Ummi harap dengan ilmu asas asuhan yang peserta dapat di dalam kursus ini, peserta dapat mengasuh bayi dan kanak-kanak dengan cara yang betul dan penuh kasih sayang.

Kursus KAAK berharga RM600 pada bulan November dan Disember 2012 yang Ummi kendalikan adalah PERCUMA. Hanya pada 2 bulan ini sahaja. 
 

Sila hubungi Ummi 012-2902658 atau Haji Omar 012-3220326 untuk menyertai kursus KAAK PERCUMA.

Emel ummi di asuhanwithummi@gmail.com :) Terima Kasih.