Mengenali Vonad Sdn Bhd Ummi :)

Matlamat utama ummi ialah untuk menyediakan latihan profesional dalam bidang asuhan awal kanak-kanak.

Vonad (Malaysia) Sdn. Bhd. telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan daripada 3 Jabatan Kerajaan :

1. Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia

2. Perbendaharaan Malaysia di bawah Tajuk Pembekal Tenaga Pengajar (Rujukan : 357-02133121)

3. Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia (Rujukan : Kod Pusat IB0099)

Team ummi adalah terdiri dari 18 orang tenaga pengajar dalam bidang asuhan kanak-kanak khususnya untuk TASKA. Mereka adalah individu profesional yang sangat berpengalaman( ada yang melebihi 20 tahun) terlibat dalam asuhan kanak-kanak samada sebagai pengusaha TASKA, penceramah/jurulatih atau sebagai pengasuh di TASKA.

Setiap TASKA adalah tertakluk di bawah Akta TASKA tahun 1984 dan wajib mempunyai kelulusan lesen daripada JKMM. Untuk mendapatkan lesen, setiap TASKA hendaklah mempunyai pengasuh yang terlatih dalam bidang asas asuhan kanak-kanak. Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak ummi dihadiri oleh ramai pengusaha, pengurus dan kakitangan serta pengasuh TASKA yang sedang beroperasi dan yang baru hendak ditubuhkan. Kursus ummi ini juga ramai dihadiri oleh orang-orang yang masih bekerja dan berminat untuk memiliki/menguruskan taska.

Sehingga tahun 2011, Vonad sudah menganjur sebanyak 30 kali Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) yang melibatkan peserta melebihi 1000 orang yang terdiri daripada pengusaha, penyelia dan pengasuh taska serta ibu-ibu yang berminat mempelajari ilmu dan konsep perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila emelkan kepada asuhanwithummi@gmail.com. Ummi cukup gembira untuk menjawabnya :)

Rabu, November 07, 2012

PENGUMUMAN: Laman Web Rasmi Facebook Taska Tadika Vonad


Laman web rasmi Facebook Taska Tadika Vonad Ummi telah di wujudkan pada June 14, 2010.
Banyak berita, gambar dan nasihat Ummi postkan di laman sosial ini untuk tatapan ibu bapa sekalian.

 
        http://www.facebook.com/TaskaTadikaVonad

Pengalaman Ummi membesarkan 7 orang anak-anak Ummi hingga berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negara menolong Ummi menentukan hala tuju Tadika Vonad yang lebih cemerlang. Anak-anak Ummi bukan lah semulajadinya genius, cuma Ummi sentiasa memberi sokongan, dorongan, nasihat serta bantuan bila masa mereka menghadapi sebarang masalah di dalam pelajaran mereka. Jalan serta tahun-tahun yang dilalui untuk membesarkan anak-anak Ummi penuh dengan dugaan dan cabaran. Bersimpang siur jalannya. Dalam pada masa yang sama, Ummi tidak pernah lupa untuk mendoakan dan memaafkan anak-anak Ummi :-)

Emel ummi di asuhanwithummi@gmail.com :) Terima Kasih.