Mengenali Vonad Sdn Bhd Ummi :)

Matlamat utama ummi ialah untuk menyediakan latihan profesional dalam bidang asuhan awal kanak-kanak.

Vonad (Malaysia) Sdn. Bhd. telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan daripada 3 Jabatan Kerajaan :

1. Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia

2. Perbendaharaan Malaysia di bawah Tajuk Pembekal Tenaga Pengajar (Rujukan : 357-02133121)

3. Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia (Rujukan : Kod Pusat IB0099)

Team ummi adalah terdiri dari 18 orang tenaga pengajar dalam bidang asuhan kanak-kanak khususnya untuk TASKA. Mereka adalah individu profesional yang sangat berpengalaman( ada yang melebihi 20 tahun) terlibat dalam asuhan kanak-kanak samada sebagai pengusaha TASKA, penceramah/jurulatih atau sebagai pengasuh di TASKA.

Setiap TASKA adalah tertakluk di bawah Akta TASKA tahun 1984 dan wajib mempunyai kelulusan lesen daripada JKMM. Untuk mendapatkan lesen, setiap TASKA hendaklah mempunyai pengasuh yang terlatih dalam bidang asas asuhan kanak-kanak. Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak ummi dihadiri oleh ramai pengusaha, pengurus dan kakitangan serta pengasuh TASKA yang sedang beroperasi dan yang baru hendak ditubuhkan. Kursus ummi ini juga ramai dihadiri oleh orang-orang yang masih bekerja dan berminat untuk memiliki/menguruskan taska.

Sehingga tahun 2011, Vonad sudah menganjur sebanyak 30 kali Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) yang melibatkan peserta melebihi 1000 orang yang terdiri daripada pengusaha, penyelia dan pengasuh taska serta ibu-ibu yang berminat mempelajari ilmu dan konsep perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila emelkan kepada asuhanwithummi@gmail.com. Ummi cukup gembira untuk menjawabnya :)

Rabu, April 07, 2010

Kursus KAAK datang lagi :)

Kursus Asas Asuhan Kanak-Kanak (KAAK) oleh team ummi akan berjalan tidak lama lagi. Kursus KAAK ini sangat la penting. Ia memberi panduan kepada pengusaha dan pengasuh untuk mengasuh anak-anak berteraskan perkembangan menyeluruh kanak kanak. Anak-anak hari ini adalah harapan kita pada masa hadapan!

KURSUS ASAS ASUHAN KANAK-KANAK, HENTIAN KAJANG
Kursus bermula: Sabtu April 17,2010 hingga Ahad Mei 23,2010 (Hari Sabtu & Ahad).
Lokasi:Pusat Latihan VONAD, Hentian Kajang, Off Jln REKO.
Tempat terhad: 40 orang
Yuran: RM 480.00 seorang (ditetapkan oleh JKMM)


Vonad ummi sentiasa bersedia menganjurkan Kursus Asas Asuhan Kanak-Kanak (KAAK) untuk pengusaha dan pengasuh di TASKA serta ibubapa yang berminat mengetahui ilmu asuhan kanak-kanak secara wholistik. Kursus ini diadakan pada hari kerja (Isnin-Jumaat) dan hujung minggu (Sabtu & Ahad).

Anda yang berminat, ummi sangat alu-alukan untuk menyertai KAAK. Jemputlah....
sila hubungi Vonad ummi di talian :
012-2902658 (Hjh Salimah)
012-3220326 (Hj Omar)
03-87374275 (Nor Seha) di waktu pejabat.

emel ummi di asuhanwithummi@gmail.com :) Terima Kasih.