Mengenali Vonad Sdn Bhd Ummi :)

Matlamat utama ummi ialah untuk menyediakan latihan profesional dalam bidang asuhan awal kanak-kanak.

Vonad (Malaysia) Sdn. Bhd. telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan daripada 3 Jabatan Kerajaan :

1. Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia

2. Perbendaharaan Malaysia di bawah Tajuk Pembekal Tenaga Pengajar (Rujukan : 357-02133121)

3. Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia (Rujukan : Kod Pusat IB0099)

Team ummi adalah terdiri dari 18 orang tenaga pengajar dalam bidang asuhan kanak-kanak khususnya untuk TASKA. Mereka adalah individu profesional yang sangat berpengalaman( ada yang melebihi 20 tahun) terlibat dalam asuhan kanak-kanak samada sebagai pengusaha TASKA, penceramah/jurulatih atau sebagai pengasuh di TASKA.

Setiap TASKA adalah tertakluk di bawah Akta TASKA tahun 1984 dan wajib mempunyai kelulusan lesen daripada JKMM. Untuk mendapatkan lesen, setiap TASKA hendaklah mempunyai pengasuh yang terlatih dalam bidang asas asuhan kanak-kanak. Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak ummi dihadiri oleh ramai pengusaha, pengurus dan kakitangan serta pengasuh TASKA yang sedang beroperasi dan yang baru hendak ditubuhkan. Kursus ummi ini juga ramai dihadiri oleh orang-orang yang masih bekerja dan berminat untuk memiliki/menguruskan taska.

Sehingga tahun 2011, Vonad sudah menganjur sebanyak 30 kali Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) yang melibatkan peserta melebihi 1000 orang yang terdiri daripada pengusaha, penyelia dan pengasuh taska serta ibu-ibu yang berminat mempelajari ilmu dan konsep perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila emelkan kepada asuhanwithummi@gmail.com. Ummi cukup gembira untuk menjawabnya :)

Rabu, Ogos 03, 2011

TADIKA VONAD Presint 15 di Putrajaya...setelah 6 bulan..:) 

Setelah pembukaan Tadika Vonad Ummi ini pada awal tahun ini, ternyata sambutan yang diterima sangat memberangsangkan. Dengan ilmu asuhan dan pendidikan awal kanak-kanak yang Ummi ada, Ummi pasti akan menaik taraf Tadika Ummi ini dalam masa terdekat. Perancangannya mestilah RAHSIA dahulu :). Cuma sedikit yang boleh Ummi war-warkan di sini tentang pertukaran Pengetua Tadika Vonad ini bermula Januari 2012. Anak Ummi, Roslinda akan Ummi lantik menjadi Pengetua di sini. Hmmm.....:)

Ohh ya! Pendaftaran untuk tahun 2012 sudah mula dibuka sekarang. Jika ada yang berminat untuk mendaftarkan anak-anak anda di Tadika Vonad Ummi ini sila hubungi Ummi @ 012-2902658. Terima Kasih.


 Ummi @ 012-2902658
emel ummi di asuhanwithummi@gmail.com :) Terima Kasih.