Mengenali Vonad Sdn Bhd Ummi :)

Matlamat utama ummi ialah untuk menyediakan latihan profesional dalam bidang asuhan awal kanak-kanak.

Vonad (Malaysia) Sdn. Bhd. telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan daripada 3 Jabatan Kerajaan :

1. Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia

2. Perbendaharaan Malaysia di bawah Tajuk Pembekal Tenaga Pengajar (Rujukan : 357-02133121)

3. Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia (Rujukan : Kod Pusat IB0099)

Team ummi adalah terdiri dari 18 orang tenaga pengajar dalam bidang asuhan kanak-kanak khususnya untuk TASKA. Mereka adalah individu profesional yang sangat berpengalaman( ada yang melebihi 20 tahun) terlibat dalam asuhan kanak-kanak samada sebagai pengusaha TASKA, penceramah/jurulatih atau sebagai pengasuh di TASKA.

Setiap TASKA adalah tertakluk di bawah Akta TASKA tahun 1984 dan wajib mempunyai kelulusan lesen daripada JKMM. Untuk mendapatkan lesen, setiap TASKA hendaklah mempunyai pengasuh yang terlatih dalam bidang asas asuhan kanak-kanak. Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak ummi dihadiri oleh ramai pengusaha, pengurus dan kakitangan serta pengasuh TASKA yang sedang beroperasi dan yang baru hendak ditubuhkan. Kursus ummi ini juga ramai dihadiri oleh orang-orang yang masih bekerja dan berminat untuk memiliki/menguruskan taska.

Sehingga tahun 2011, Vonad sudah menganjur sebanyak 30 kali Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) yang melibatkan peserta melebihi 1000 orang yang terdiri daripada pengusaha, penyelia dan pengasuh taska serta ibu-ibu yang berminat mempelajari ilmu dan konsep perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila emelkan kepada asuhanwithummi@gmail.com. Ummi cukup gembira untuk menjawabnya :)

Selasa, Januari 04, 2011

Anak Bongsu ummi Cemerlang PMR


Sehari sebelum keputusan PMR keluar, anak bongsu ummi balik ke asrama penuhnya di Selatan Tanahair bersama rakan-rakanya yang juga ingin mengambil keputusan PMR pada keesokan harinya. Anak ummi yang bongsu ini adalah Murid Contoh di sekolah rendah St. Mary dan satu-satunya pelajar yang terpilih ke sekolah berasrama penuh berprestij tinggi ini.

Hari yang ditunggu pun tiba. Anak ummi menelefon ummi untuk memberitahu kabar gembira.
Keputusan PMR nya cemerlang keseluruhannya termasuk kerja-kerja kursus. Dia berjaya mendapat 8A begitu juga hampir 100% pelajar sekolah ini.

Alhamdullillah dengan berkat usaha anak ummi dan juga dengan pertolongan program-program pembelajaran khusus yang diadakan oleh sekolah terbabit, anak ummi berjaya sebaris dengan pelajar-pelajar cemerlang yang lain. Cikgu-cikgu nya sangat dedicated dan berpengalaman berjaya menyenaraikan sekolah ini antara yang teratas rankingnya dalam keputusan PMR dan SPM.


emel ummi di asuhanwithummi@gmail.com :) Terima Kasih.