Mengenali Vonad Sdn Bhd Ummi :)

Matlamat utama ummi ialah untuk menyediakan latihan profesional dalam bidang asuhan awal kanak-kanak.

Vonad (Malaysia) Sdn. Bhd. telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan daripada 3 Jabatan Kerajaan :

1. Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia

2. Perbendaharaan Malaysia di bawah Tajuk Pembekal Tenaga Pengajar (Rujukan : 357-02133121)

3. Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia (Rujukan : Kod Pusat IB0099)

Team ummi adalah terdiri dari 18 orang tenaga pengajar dalam bidang asuhan kanak-kanak khususnya untuk TASKA. Mereka adalah individu profesional yang sangat berpengalaman( ada yang melebihi 20 tahun) terlibat dalam asuhan kanak-kanak samada sebagai pengusaha TASKA, penceramah/jurulatih atau sebagai pengasuh di TASKA.

Setiap TASKA adalah tertakluk di bawah Akta TASKA tahun 1984 dan wajib mempunyai kelulusan lesen daripada JKMM. Untuk mendapatkan lesen, setiap TASKA hendaklah mempunyai pengasuh yang terlatih dalam bidang asas asuhan kanak-kanak. Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak ummi dihadiri oleh ramai pengusaha, pengurus dan kakitangan serta pengasuh TASKA yang sedang beroperasi dan yang baru hendak ditubuhkan. Kursus ummi ini juga ramai dihadiri oleh orang-orang yang masih bekerja dan berminat untuk memiliki/menguruskan taska.

Sehingga tahun 2011, Vonad sudah menganjur sebanyak 30 kali Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) yang melibatkan peserta melebihi 1000 orang yang terdiri daripada pengusaha, penyelia dan pengasuh taska serta ibu-ibu yang berminat mempelajari ilmu dan konsep perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila emelkan kepada asuhanwithummi@gmail.com. Ummi cukup gembira untuk menjawabnya :)

Rabu, Disember 08, 2010

Vonad Babycare Center di Taska Vonad Putrajaya

Vonad Babycare Center akan dibuka secara rasmi tidak lama lagi!!


Lihatlah gambar-gambar baby yang comel ini. Geramkan melihatnya. Bayi memerlukan belaian
kasih sayang khusus dari pengasuh yang arif akan keperluan bayi. Ummi akan membuka Vonad Babycare Center di Taska Vonad Putrajaya tidak lama lagi. Babycare Center ini akan mempunyai kelengkapan dan pengasuh yang khusus untuk bayi. Kedatangan bayi-bayi yang comel ini amat menggalakkan di Taska-taska ummi. Jadi, ummi rasa sudah sampai masa Babycare Center di dalam Taska Vonad Putrajaya ditubuhkan dengan rasminya. Inilah titik permulaan untuk satu usaha bagi jagaan bayi yang lebih rapi.

Ummi pun akan menimang cucu tidak lama lagi. Cucu ummi yang ke-11 :). Seronoknya rasa diberi peluang melihat cucu lagi di dalam bulan Muharram 1432 Hijrah.

emel ummi di asuhanwithummi@gmail.com :) Terima Kasih.