Mengenali Vonad Sdn Bhd Ummi :)

Matlamat utama ummi ialah untuk menyediakan latihan profesional dalam bidang asuhan awal kanak-kanak.

Vonad (Malaysia) Sdn. Bhd. telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan daripada 3 Jabatan Kerajaan :

1. Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia

2. Perbendaharaan Malaysia di bawah Tajuk Pembekal Tenaga Pengajar (Rujukan : 357-02133121)

3. Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia (Rujukan : Kod Pusat IB0099)

Team ummi adalah terdiri dari 18 orang tenaga pengajar dalam bidang asuhan kanak-kanak khususnya untuk TASKA. Mereka adalah individu profesional yang sangat berpengalaman( ada yang melebihi 20 tahun) terlibat dalam asuhan kanak-kanak samada sebagai pengusaha TASKA, penceramah/jurulatih atau sebagai pengasuh di TASKA.

Setiap TASKA adalah tertakluk di bawah Akta TASKA tahun 1984 dan wajib mempunyai kelulusan lesen daripada JKMM. Untuk mendapatkan lesen, setiap TASKA hendaklah mempunyai pengasuh yang terlatih dalam bidang asas asuhan kanak-kanak. Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak ummi dihadiri oleh ramai pengusaha, pengurus dan kakitangan serta pengasuh TASKA yang sedang beroperasi dan yang baru hendak ditubuhkan. Kursus ummi ini juga ramai dihadiri oleh orang-orang yang masih bekerja dan berminat untuk memiliki/menguruskan taska.

Sehingga tahun 2011, Vonad sudah menganjur sebanyak 30 kali Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) yang melibatkan peserta melebihi 1000 orang yang terdiri daripada pengusaha, penyelia dan pengasuh taska serta ibu-ibu yang berminat mempelajari ilmu dan konsep perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila emelkan kepada asuhanwithummi@gmail.com. Ummi cukup gembira untuk menjawabnya :)

Isnin, Jun 14, 2010

Taska Vonad Pertama di Buka di Presint 15 PutrajayaAlhamdullilah, ummi telah berjaya membuka sebuah Taska Vonad Putrajaya berdaftar yang pertama di Blok B-LG2, Parcel 15, Presint 15-12A, Putrajaya. Ia mula dibuka pada 1 April 2010. Tadika Vonad Putrajaya yang pertama juga akan dibuka pada awal tahun 2011 bersebelahan dengan Taska Vonad ini. Cawangan Taska Vonad yang kedua akan dibuka di Bandar Baru Bangi tidak lama lagi.

Taska Vonad Putrajaya menggunakan pendekatan "Perkembangan Menyeluruh" meliputi pembangunan Bahasa, Kognitif, Sosio-Emosi dan Fizikal.

Taska Vonad Putrajaya mempunyai kelebihan:
1. Mempunyai pengasuh yang terlatih, terpilih dan telah lulus Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak yang diwajibkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat kepada semua Taska dan Pusat Jagaan.
2. Mengutamakan dan menerapkan standard asuhan berkualiti iaitu menggalakkan perkembangan Bahasa, Kognitif, Sosio-emosi dan Fizikal kanak-kanak.
3. Menyediakan aktiviti taska yang sesuai dengan umur kanak-kanak.
4. Menyediakan makanan yang seimbang.
5. Menyediakan permainan dan peralatan taska yang sesuai dan mencukupi.
6. Mengutamakan ciri-ciri keceriaan, kebersihan dan keselamatan.


Sila hubungi:
03-87374275 (Ofis Vonad)
012-2902658 (Hajjah Salimah)
013-2465048 (Husna>Pegawai Taska Vonad Putrajaya )

Sebarang pertanyaan kepada ummi @ asuhanwithummi@gmail.comemel ummi di asuhanwithummi@gmail.com :) Terima Kasih.