Mengenali Vonad Sdn Bhd Ummi :)

Matlamat utama ummi ialah untuk menyediakan latihan profesional dalam bidang asuhan awal kanak-kanak.

Vonad (Malaysia) Sdn. Bhd. telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan daripada 3 Jabatan Kerajaan :

1. Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia

2. Perbendaharaan Malaysia di bawah Tajuk Pembekal Tenaga Pengajar (Rujukan : 357-02133121)

3. Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia (Rujukan : Kod Pusat IB0099)

Team ummi adalah terdiri dari 18 orang tenaga pengajar dalam bidang asuhan kanak-kanak khususnya untuk TASKA. Mereka adalah individu profesional yang sangat berpengalaman( ada yang melebihi 20 tahun) terlibat dalam asuhan kanak-kanak samada sebagai pengusaha TASKA, penceramah/jurulatih atau sebagai pengasuh di TASKA.

Setiap TASKA adalah tertakluk di bawah Akta TASKA tahun 1984 dan wajib mempunyai kelulusan lesen daripada JKMM. Untuk mendapatkan lesen, setiap TASKA hendaklah mempunyai pengasuh yang terlatih dalam bidang asas asuhan kanak-kanak. Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak ummi dihadiri oleh ramai pengusaha, pengurus dan kakitangan serta pengasuh TASKA yang sedang beroperasi dan yang baru hendak ditubuhkan. Kursus ummi ini juga ramai dihadiri oleh orang-orang yang masih bekerja dan berminat untuk memiliki/menguruskan taska.

Sehingga tahun 2011, Vonad sudah menganjur sebanyak 30 kali Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK) yang melibatkan peserta melebihi 1000 orang yang terdiri daripada pengusaha, penyelia dan pengasuh taska serta ibu-ibu yang berminat mempelajari ilmu dan konsep perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila emelkan kepada asuhanwithummi@gmail.com. Ummi cukup gembira untuk menjawabnya :)

Isnin, Mac 20, 2017

Taska 5 Bintang....Taska Ummi :-)..Taska Vonad Pangsapuri Kajang Impiana Seksyen 7 Bangi

TASKA VONAD PANGSAPURI KAJANG IMPIANA

Assalammualaikum wbt. ibu-ibu...

Baru-baru ini Pegawai dari Jabatan Kebajikan Masyarakat telah melawat Taska Ummi...Taska Vonad di Pangsapuri Kajang Impiana Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Pegawai berkenaan menjalankan soal selidik dan penilaian untuk memberi rating kepada taska-taska di seluruh negeri Selangor.

Hasil nya, Taska Vonad Pangsapuri Kajang Impiana diberikan rating 5 bintang dan dipilih antara 2 Taska terbaik negeri Selangor.

Walaupun pelbagai dugaan dan cabaran yang Ummi hadapi dalam bidang penjagaan kanak-kanak, Ummi hanya berharap kepada Ilahi agar Taska Ummi sentiasa di jalan yang terbaik yang sentiasa di bawah pengawasan Allah. Itulah niat dan harapannya.

Ummi...Emel ummi di asuhanwithummi@gmail.com :) Terima Kasih.